неделя, 17 май 2015 г.

Лошите съвети, които приятелките ти дават



Обичаме да споделяме с приятелки. Обичаме и да им даваме съвети, когато те споделят с нас. Това си е част от женската природа и трудно може да се промени. Никога не съм симпатизирала на тази наша черта от характера, но е всеизвестен факт, че щом се съберем няколко индивида от женски пол, веднага се започва едно съобщаване на всякаква нужна и ненужна информация относно всичко, което ни се случва. Обикновено една споделя, а всички останали дават съвети и най-често темата на съвето-терапията е "мъже". Ето кои са най-лошите любовни съвети, които можеш да получиш от приятелка:


1. Не, че не те харесва, но просто се страхува от теб, защото мисли, че си прекалено красива за него.
Моля? Нека си го признаем. Всеки мъж иска да има красива жена до себе си. Чувала съм за мъже, които се страхуват от високото или пък от тъмното. Знам такива, на които им се изправят косите при вида на паяк, но такива които се страхуват от красиви жени не съм срещала. Може и да съществува такъв вид фобия, но едва ли е толкова често срещана, колкото приятелките ти твърдят. Истината е, че с това изречение се опитват хем да ти повдигнат духа, хем да ти направят комплимент.

2. Не го търси. Чакай той да ти се обади, иначе ще те помисли за лесна.
Общоприето схващане сред жените е, че мъжът е длъжен винаги да прави първата крачка и да осъществява контакт. И ако, недай си Боже, ти го потърсиш първа, ще те помисли за лесна. Всъщност ще те помисли за лесна, ако не подбираш мъжете, качваш голи снимки в социалките, държиш се прекалено фриволно или пък бройката ти е по-голяма от населението на Симитли. Няма нищо лошо и срамно в това ти да го потърсиш първа. Но не прекалявай де. Сигурна съм, че ако някой ти звъни през 5 минути, за да ти чуе гласа, веднага ще му лепнеш етикет "досадник." Същото важи и за теб.

3. Ако не прави секс с теб, значи си има друга.
Не е задължително. Може просто да е подложен на стрес, преумора или други намаляващи либидото му фактори. Жените често сме параноични и търсим под вола теле. Подлагаме всичко на дълбоки анализи и винаги мислим, че светът се върти около нас. Следим под лупа всяка промяна в настроението на мъжа до нас, подлагаме на дисекция поведението му и ако няколко поред нощи заспи без да ви дари със здравословна доза оргазми, значи го е правил някъде другаде. Е, познай какво? Мъжете понякога са изморени или ги мързи и искат просто да се наспят. Спри с драмата.

4. Мъжете се страхуват от обвързване. За да го накараш да се влюби, дръж се все едно не ти пука за него.
Хайде пак игрички. Кому е нужно? Да, има мъже, които не желаят да се обвързват и повярвай ми, колкото и женски номера да му въртиш, колкото и да се правиш на незаинтересована, пак няма да го накараш да иска връзка. От опит знам, че когато един мъж каже, че не иска обвързване, то е защото няма сериозни намерения и точка. Или приемаш отношенията ви такива или бягаш от там. А ако случайно неангажиращата ви близост прерасне в сериозна връзка, то няма да е заради спектаклите и конспирациите, които си му организирала, а просто защото взаимно сте си допаднали и неусетно сте се влюбили.

5. Трябва ти да го зарежеш първа, преди той да го е направил.
Това със зарязването винаги ми е било странно. Не вярвам да има мъже, които да правят няколкочасов разбор на въпроса "кой кого е зарязал пръв и какви са последствията от това". Какво значение има? Раздялата винаги е гадна. Няма никакво значение, кой е направил първата стъпка към това. Ако ще късаш с някого, направи го, защото връзката ви вече не ти носи радост, а не за да покажеш надмощие. Не си тръгвай от някого, само за да провериш дали ще те последва. В повечето случаи той няма да тръгне след теб, а просто ще се примири с факта, че вече не сте заедно. А ти ще си седиш сама и ще се питаш "Къде сбърках?"

Няма коментари:

Публикуване на коментар