петък, 28 септември 2012 г.

Имало едно време... в сегашно време



     Имало едно време... Всички приказки започват еднакво. И всички завършват еднакво - с приказна сватба в приказния дворец. Всяко момиче иска да е принцеса, всяка иска да изживее своята приказка. В сегашно време нещата не стоят по-различно, различна е единствено представата за принца и принцесата.

      Тя - Принцесата е с дълга руса коса, изгорена от перхидрола, пресата, машата и стилизиращите продукти. Задължително е качена на обувки с максимално висок ток, а по роклята и има безброй блещукащи камъчета. Клепачите са опушени, а устните – алено червени. Танцува изящно между чашите на масата, под звуците на най-новите поп-фолк хитове и знае, че привлича всички мъжки погледи. През целия си съзнателен живот не е прочела нито една книга, но това няма значение, защото знае наизуст всички песни на Преслава и Галена. Освен това книгите няма да й помогнат да печели конкурси за красота. Тя е природно интелигентна. Знае добре, че столицата Чехия е Истанбул, а тази на Лондон е Манчестър, защото там играе нейният любим футблист – Митко Бербатов. Мечтае един ден да намери своя принц, който да я заведе на шопинг в столицата на Италия – Милано.

     Той - Принцът е снажен и висок, като второто не е задължително. Важното е да става висок, когато си стъпи върху портфейла. И той, като принцесата не е прочел нито една книга, но това не му трябва. Добре знае, че Левски и Ботев са имена на футболни отбори, а Патриарх Евтимий е булевард в центъра на София. Кара лъскава кола, за която е събирал пари цяла година и е закупил на старо. Задължително посещава фитнес-залата поне 3 пъти седмично и се облича според последните модни тенденции -  тесни дънки и прилепнала блузка с изрязано триъгълно деколте и лъскава щампа с името на известен дизайнер. Поглъща единствено хранителни добавки, истинската храна е отживелица. Парите, спестени от закуски ще бъдат похарчени за по-добра кауза – Бутилка скъпо уиски във ВИП-а на известна чалготека. Вдясно от чашата си е поставил смартфон на изплащане и ключовете от скъпото си возило. Така показва своя социален спатус на персона от хайлайфа. Обляга се на меките възглавници и блажено отпива глътка от уискито, докато наблюдава как красиви кандидат-принцеси кършат тънки снаги около него.
     Един прекрасен ден или по-точно вечер в чалготеката погледите им се срещат. Принцът и Принцесата се влюбват от пръв поглед. Тя – в социалния му статус, той – в дългите й руси коси и красиви сини очи. Нататък е ясно – двамата живели щастливо, докато не открили, че нито той е толкова богат, нито тя – толкова красива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар