неделя, 6 юли 2014 г.

Как да спестим пари за море?



Сезонът на профилните снимки по бански е в разгара си, а ти си седиш у вас и се чудиш, как да скатаеш някоя стотинка за бунгало/квартира/хотел по БеГе Черноморието. Ето няколко лесни стратегии за спестяване, които можеш да пробваш:

1. Купи си касичка.
Куче-касичка, прасенце-касичка, къща-касичка, крокодилче-касичка. Всички налични стотинки се пускат в касичката и край. Туто финито. Забравяш за тях, все едно са похарчени. Може да пуснеш ток и да вземеш куче пазач, които да не ти позволяват да отвориш съкровището, преди да се е натрупала достатъчно голяма сума.

2. Спестявай от закуски.
Закуската била най-важното хранене за деня. Да бе да. Ама супер е важно да изядеш петнайсе банички с двайсе бози и е полезно дори. Пропусни баничките и бозите и прибери левчетата в касичката. Предимството на пестенето от закуски е, че освен да събираш пари, пазиш и диета. Тъкмо ще се побереш в банските от миналата година и няма да купуваш нови.

3. Спестявай от ресто.
Когато в магазина/автобуса/кафенето ти върнат една шепа стотинки, не ги дръж в джобовете си. На никого не му е приятно да те слуша, как подрънкваш докато вървиш. Вместо това, вкарай всичкото ресто в касичката. Хем няма да дразниш околните, хем ще пестиш. Освен това, когато нямаш дребни, е по-вероятно някой друг да плати сметката. А това си е чиста аванта!

4. Спри да купуваш ненужни глупости.
Не си купувай вещи, от които не се нуждаеш. Не влизай в магазини, в които има разпродажба. Не влизай в магазини изобщо, освен ако не пазаруваш по списък. Да, Иване, на теб говоря. Тази косачка не ти трябва! Какво като е на промоция с барбекю? Ти живееш в гарсониера, мокета в хола ли ще косиш? Нели, много ми харесва миниатюрната рокличка за кученце Чихуахуа, която си купила почти за без пари. Жалко, че нямаш куче.

5. Скарай се с всичките си приятели.
Така няма да има с кого да излизаш. Ще се наложи да си седиш у вас, да си готвиш и да гледаш филми с неграмотни субтитри от замунда. Няма да има кой да ти иска пари назаем. Няма да има кой да те изкушава да излизате в петък и събота вечер. Мъжки бонус - когато не излизаш, няма да черпиш непознати жени по баровете, тоест ще спестиш и от това. Когато събереш достатъчно пари, може да се сдобриш с аверчетата. Никой не иска да ходи сам на море.

6. Обери банка.
Дори не е задължително да е банка. Може да е кварталната бакалия или зеленчуков магазин. Слагай един чорап на главата, въоръжи се с пистолет играчка и действай. Може да не взимаш всички пари от касата, а само колкото ти трябват за море. Гледай да не те хванат или ако ще те хващат, поне да е след като се върнеш от морето. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар